8M NO SOM INVISIBLES!

EL 8 DE MARÇ ÉS EL DIA DE LA DONA TREBALLADORA. A L’ESCOLA, I DURANT TOTA LA SETMANA, TOTS I TOTES ELS/LES ALUMNES N’HEM FET RESSÒ REALITZANT DIFERENTS TREBALLS QUE HEM EXPOSAT A LA PLANTA BAIXA DE L’ESCOLA. A LA CLASSE DELS CANGURS, HEM TREBALLAT LA JANE GOODALL. LA PASSIÓ QUE MOSTRA EL GRUP PER ELS ANIMALS I SOBRETOT PER EL CHEEKY MONKEY, LA MASCOTA D’ANGLÈS, PER AIXÒ VAM ESCOLLIR AQUESTA DONA.

LA JANE GOODALL ÉS UNA ETÒLOGA ANGLESA, MISSATGERA DE LA PAU DE LA ONU. VA INVESTIGAR PER PRIMERA VEGADA ELS XIMPANZÉS A LA SELVA. VA VIATJAR A KENIA, A TANZANIA, A L’ÀFRICA… REALITZANT MOLTS ESTUDIS SOBRE ELS XIMPANZÉS I AMB LES SEVES INVESTIGACIONS VA REVOLUCIONA LA CIÈNCIA.

N’HEM PARLAT A LA ROTLLANA INVESTIGANT COSES SOBRE AQUESTA GRAN DONA, COM ESTUDIAVA EL COMPORTAMENT DELS XIMPANZÉS I COM INTERACTUAVEN ENTRE ELLS I LA JANE. GRÀCIES AIXÒ, SABEM MOLTES COSES SOBRE ELLS I SOBRE EL CERVELL HUMÀ.  

SEGUIDAMENT, HEM VISUALITZAT QUATRE IMATGES A LA PANTALLA. ELS NENS I NENES TENIEN QUE CREAR UN CONTE COOPERATIVAMENT A PARTIR DE LES IMATGES. HA ESTAT TOT UN ÈXIT L’ACTIVITAT!! A MÉS, HEM VOLGUT ESTAMPAR LES MANS AMB PINTURA LILA PER REIVINDICA LES DISCRIMINACIONS QUE S’EXERCEIXEN SOBRE LES DONES.

I AQUESTES IMATGES MOSTREN LA NOSTRA APORTACIÓ A LA GRAN EXPOSICIÓ!

CONTE COOPERATIVAMENT

  1. HI HAVIA UNA VEGADA UNA SENYORA QUE LI AGRADAVEN ELS MICOS (XIMPANZÉS) I ELS VOLIA INVESTIGAR. ESTAVA A LA SELVA I VA TROBAR 5 MICOS, DE SEGUIDA VA VEURE AMB ELS PRISMÀTICS ELS ANIMALS, CONCRETAMENT MICOS I XIMPANZÉS. DESPRÉS VA ANAR A BUSCAR EL MICO I NO EL VA TROBAR , VA VEURE EL MICO I VA AJUDAR A LA JANE. EL MICO VA MARXAR AMB ELS SEUS AMICS I AMIGUES.
  2. VA TROBAR UN MICO, ERA MOLT PELUT I LI VA PUJAR A DALT, VA BAIXA I ES VAN POSAR A CAMINAR DE LA MÀ DE LA JANE.
  3. LA JANE I EL MICO VAN OBRIR LA BOCA. EL MICO VA IMITAR A LA JANE, SEMBLAVA QUE VOLIEN CANTAR JUNTS.
  4. LA JANE I EL XIMPANZÉ ES VAN ABRAÇAR. LA JANE ESTAVA TRISTA PERQUÈ NO TROBAVA MÉS MICOS. EL XIMPANZÉ LA VA VEURE I VA ANAR ABRAÇAR-LA. ELS DOS ESTAVEN MOLT CONTENTS I VAN JUGAR JUNTS. ESTAVEN A LA SELVA I LA JANE VA TROBAR MENJAR, ELS DOS VAN ANAR A MENJAR PLÀTANS. LA JANE ESTAVA INVESTIGANT ELS ANIMALS, SI UN ANIMAL ES FA MAL, LA JANE ELS CURA. LA JANE ES VA QUEDAR PER SEMPRE VIVINT A LA SELVA FINS QUE VA MORIR.

QUINA HISTÒRIA MÉS BONICA!

QUINS/ES CRACKS ELS CANGURS!!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close